Uspechi i trudnosti kitajskoj derevni. 80-je gody. - Kurbatov, V.
Reforma na dedine v ČĽR po r. 1978 rozložila veľké kolektívne hospodárstva a previedla pôdu do rúk roľníkov pre individuálne obrábanie. Roľníci získali právo samostatného hospodárenia. Úspechy a ťažkosti v súčasnosti na čínskej dedine. Malá výmera roľníckeho hospodárstva znemožňuje modernizáciu, zvyšovanie výnosovosti a dôchodkovosti poľnohospodárstva. Potravinový problém.