Zásady péče o pohledávky ze zahraničních zkušeností - Svoboda, G.
Cieľom obchodného spojenia je, aby návratnosť každej pohľadávky bola zabezpečená v plnej výške a presne v okamžiku, keď je splatná. Dôležitosť selekcie obchodných partnerov, zabezpečenia prevencie strát, vytvorenie presnej účtovnej, prípadne operatívnej evidencie a dodržiavania zásady, že každý predajný útvar je spoluzodpovedný za plné inkaso každej pohľadávky.