Evropské počítačové sítě a my. - Štěrba, M.
Počítačové siete pre vedu a výskum v Európe a možnosti napojenia našich sietí na ne. Základné služby poskytované počítačovými sieťami pre výskum: elektronická pošta, telekonferencing, prenos súborov dát. Dve základné siete pre vedu a vývoj v Európe EARN a EUnet a ich charakteristika. Svetová počítačová sieť Internet. Politické aspekty európskych počítačových sietí.