Moduly umožňujúce prenos súborov pri deľbe práce medzi minipočítačom a stredným počítačom. - Julény, M.
Výber spôsobu prenosu údajov pri rôznorodej výpočtovej technike. Problém prenosu údajov z počítačov rady SM na stredné počítače rady EC. Prenos pomocou magnetickej pásky. Prenos sekvenčných súborov s rôznymi typmi viet programami v zdrojovom jazyku COBOL. Technológia spracovania súboru na minipočítači.