Probleme des Übergangs der Anwendung von Einzeldatenbanken zu verteilten Datenbanken. - Schoppan, W.
Ďalší vývoj informačných technológií smeruje k využívaniu distribuovaných databánk. Nedostatky vo využívaní moderných metód na území NDR súvisia s nekoncepčným rozvojom týchto systémov, predovšetkým s ohľadom na počítačové siete. Dôraz sa kladie predovšetkým na prvky a funkcie distribuovaných databánk, interfejs a principiálne možnosti distribúcie dát.