Vedeckovýskumná činnosť vysokých škôl a jej financovanie vo vyspelých štátoch sveta. - Knitl, M.
Všeobecné financovanie, "diffusion" (základný zdroj miezd vedeckovýskumných pracovníkov vysokých škôl) a úlohové financovanie "mission". Opatrenia na prekonanie negatívnych tendencií v oblasti financovania akademického výskumu. Súčasný stav výskumu na vysokých školách za účasti priemyselných kruhov.