rationalization of bonuses, penalties, and kinked payment functions within an agency model. - Berkok, U.G
Skúmajú sa podmienky, kedy schémy optimálnej platby v prostom probléme platca - agent majú sľučkový alebo polospojitý priebeh. Nespojité, t.j. sľučkovo prebiehajúce funkcie platby sa často používajú v stimulačných programoch v praxi (veľkonákup, výplaty za prácu nad čas, výkonové stimuly, ap.).