<The> spatial structure of hierarchical inter-urban systems: Equilibrium and optimum. - Zheng, X.P
Modelovanie jednoduchého hierarchického medziurbanistického systému, v ktorom sa uvažuje o alokácii obchodných firiem a o determinovaní spôsobu využitia plôch pre bytové účely v mestách. Monocentrická, multicentrická a separátna štruktúra, kde mestá sú priestorovo rozložené medzi poľnohospodárskou pôdou. Komunikácia firiem s rezidentmi v oblasti a doprava tovarov z centier oblasti.