Divize nejnovějším všelékem? - Malý, Milan
Prechod na divizionálne usporiadanie v podniku. Podstatou divizionálneho usporiadania je rozdelenie spoločnosti (podniku) na relatívne samostatné "podniky v podniku", komplexne vybavené k vývoju, výrobe i predaju. Hospodársky efekt slúži len ako meradlo úspešnosti vedenia jednotky. Zisk sa odvádza do centra, rozhodujú o ňom vlastníci.