Inflace - reformní past, strašidlo nebo...? - Souček, Miroslav
Inflácia je neodmysliteľným atribútom hospodársko-politických pomerov vo všetkých typoch ekonomiky od 30. rokov tohto storočia. Hospodárska politika sa má zamerať na riadenie (kontrolu) inflácie. V procese reformy treba jasne vymedziť typy inflácie a hospodársku politiku zamerať proti tým typom inflácie, ktorých sa spoločnosť chce zbaviť a naďalej ich nepripúšťať. Bez uznania nevyhnutnosti určitého rastu peňažných veličín nemožno vytvoriť proziskové správanie.