Položenije o cennych bumagach.
Smernica schválená uznesením Rady ministrov ZSSR z júna 1990. Spoločné ustanovenia (podstata cenných papierov). Účastiny (podstata, druhy, vlastnosti). Obligácie (podstata, druhy, vlastnosti, príjmy z obligácií). Pokladničné záväzky štátu. Vkladové listy. Zmenka. Registrovanie, obeh a kontrola cenných papierov.