Dráčci výzkumníky. Nově industrializované asijské země. - Tvrdík, Z.
Zdroje rozvoja ázijských novoindustrializovaných krajín - Južnej Kórey, Tchaj-wanu, Hongkongu, Singapúru a Malajzie. Postavenie veľkých koncentrovaných podnikov a veľkého počtu malých a stredných firiem pri zrýchľovaní vedeckotechnického rozvoja. Rozvíjanie a zavádzanie najmodernejšej techniky a technológie do výroby a dosahovania vysokej kvality produkcie. Úloha štátu a súkromných spoločností v rozvoji výskumnej základne.