Perspektiven und Formen nationaler und internationaler Wirtschaftsregulierung. - Bönisch, A.
Sústavné konflikty v národohospodárskom a svetovom hospodárskom vývoji stavajú do popredia otázku účelných regulačných foriem medzi trhom a štátnou reguláciou. Transnacionálne podniky vytvárajú tlak na platy a mzdy. Potreba súťaženia a odbúrania monopolov. Vývoj prináša štátnu reguláciu a inštitucionalizáciu medzinárodných organizácií.