Prokletí "státního vlastníctví".
Charakteristika štátneho vlastníctva a jeho nevýhody. Deetatizácia ako nevyhnutná decentralizácia národného kapitálu na jednotlivé subjekty trhového hospodárstva. Potreba demonopolizácie, reštrukturalizácie, privatizácie, denacionalizácie, novej klasifikácie podnikov a vznik nových foriem podnikov. Podmienky pre reprivatizáciu a privatizáciu v ČSFR.