Rolnictwo w procesie urynkowienia gospodarki.
Prieskum vykonaný v 110 gazdovstvách v Poľsku do 10 i vyše 10 ha o tom, ako sa tieto jednotky zapájajú do trhovej ekonomiky. Hospodárska situácia a reakcie gazdovstiev. Názory roľníkov na terajšiu roľnícku politiku. Závery pre roľnícku politiku rozpracované do viacerých bodov.