Marketing mix aneb Jak vynakládat prostředky v odbytu. Zkušenosti vyspělých zemí. - Urban, J.
Na rozhodovanie zákazníkov o kúpe pôsobia štyri faktory: kvalita výrobku, jeho cena, forma distribúcie a účinnosť propagácie. Správne "namixovanie" optimálnych proporcií a určenie takej štruktúry výdavkov vynakladaných v marketingu, ktorá prinesie najväčší efekt, je podstatou "marketingu mix". Určenie významu jednotlivých prvkov tvoriacich marketing-mix na príklade štyroch výrobkov.