On the efficiency of the market for corporate control. - Thadden, E.-L. von
Mikroekonomická analýza trhu pre získavanie kontroly nad podnikmi inou firmou ukazuje, že rozdiely záujmov u partnerov pôsobiacich na tomto trhu spôsobujú neefektívnosť. Táto je v rozpore s tvrdením o efektívnosti vzájomne výhodného kroku u fúzujúcich partnerských firiem. Vyhodnotenie empirických prác a výsledkov v tomto smere.