Ruble convertibility: demand responsive exchange rates in a goal-directed economy. - Rosefielde, S.
Úvahy o možnostiach na dosiahnutie zameniteľnosti rubľa bez radikálnej zmeny sovietskeho hospodárskeho systému. Hlavnou z podmienok je otvorenie zahraničného trhu a umožnenie nákupu devíz pre najúspešnejšie podniky. Možnosti zlepšenia efektívnosti obchodu medzi Východom a Západom.