Tendence vývoje vysokého školství v západní Evropě. - Čerych, Ladislav
Charakteristika etáp rozvoja vysokého školstva pred a po r. 1975. Zmena podmienok prístupu k vysokoškolskému štúdiu. Vznik nového typu vysokoškolských inštitúcií a dôraz na ich kvalitu. Diverzifikácia vysokoškolských systémov. Medzinárodná spolupráca v oblasti vysokého školstva.