Hľadanie mechanizmu ekologickej hospodárskej politiky - Lisý, Ján
Možnosti regulovania vzťahu spoločnosti a prírody podľa predstaviteľov neoklasických a neokeynesovských teórií. Formy cien za využívanie prírodných zdrojov. Galbraithova stratégia ochrany životného prostredia. Ekologické investície do priemyslu a infraštruktúry. Druhy poplatkov za znečistenie životného prostredia vo vyspelých krajinách.