Price uncertainty, the competitive firm and the dual theory of choice under risk. - Demers, F.
Analyzuje sa konkurujúca firma stojaca pred neistotou cien produkcie v Yaariho dvojitej teórii voľby za rizika. Získaná charakteristika rozhodnutí firiem o vstupoch a výstupoch sa blíži teórii firmy v podmienkach istoty. Ukazuje sa uplatnenie Hotellingovej lemy na zistenie funkcií dodávky výstupov a požiadavkov na vstupy firmy.