Podniky vo vyspelých ekonomikách (diagnóza a terapia). - Valach, V.
Podnik a podnikateľ. Diagnóza podniku. Goodwill (reputácia). Likvidita. Cash flow (príliv disponibilných peňazí). Bilancia a jej formy. Rozbor bilancie a finančnej situácie majetkovej účasti. Ratio (koeficient). Reprodukčná schopnosť podniku. Fáza finančných ťažkostí. Bankrot. Fáza prechodného zastavenia platieb. Burzy. Konsolidačný proces u podnikov v ťažkostiach. Kapitalistické monopoly. Obchodné spoločnosti.