Účetnictví a využívaní matematických metod v řízení podniků. - Schroll, R.
Neuspokojivá situácia v znalosti účtovníctva a matematických metód v ekonómii. Vývoj v západných štátoch. Identifikácia problému, formulácia úlohy a tvorba modelu. Aplikovateľnosť západných modelov. Najnovšie vývojové tendencie v ČSFR.