Jsou státní akciové společnosti nejlepší cestou k tržní ekonomice?
Charakteristika a nevýhody štátnej akciovej spoločnosti. Majetok spoločnosti a akcionárov. Potreba odštátnenia ekonomickej sféry komerčnými väzbami horizontálneho charakteru. Vhodnosť postupnej premeny štátnych podnikov na obchodné, akciové spoločnosti a spoločnosti s ručením obmedzeným. Výhody priamej účasti zamestnancov na riadení podniku.