O koncepcii perechoda stroitel'nogo kompleksa strany k rabote v uslovijach rynočnoj ekonomiki.
Odštátnenie majetku podnikov a organizácií v stavebníctve.Demonopolizácia a rozvoj konkurencie v oblasti projektovania a výstavby. Prestavba cenotvorby. Vytvorenie trhovej infraštruktúry (banky, poiťovacie formy, investičné burzy). Zmena ekonomických vzťahov učastníkov investičnej činnosti. Štátne regulovanie necentralizovaných investícií. Zahraničné investície. Riadenie stavebnej výroby v podmienkach trhových vzťahov.