Eksperci rynku kapitalowego
Tohoročnú Nobelovu cenu za ekonómiu dostala trojica vedeckých pracovníkov z oblasti ekonomiky podniku: Harry M. Markowitz, Merton H. Miller a William Sharpe za práce o kapitálovom trhu. Charakteristika ich vedeckého prínosu v oblasti kapitálového trhu. Charakteristika doterajšej práce všetkých troch držiteľov Nobelovej ceny.