Hledá se teorie "perestrojki". - Zelený, Milan
Socializmus ako umelo skonštruovaný systém nie je schopný vývoja a adaptácie a preto dochádza k jeho rozpadu. Perestrojka, takisto umelo skonštruovaná, nie je vhodným nástrojom pre jeho záchranu. Rozbor kolapsu socialistických ekonomík a potreby ich prestavby ako súčasti širšej svetovej reštrukturalizácie, ku ktorej dochádza v rámci spontánneho vývoja kapitalizmu, prechádzajúceho svojou vlastnou perestrojkou. Hľadanie teórie svetového prechodu.