Informace a její výběr pro podporu rozhodování. - Říhová, Z.
Informácia a jej pôsobenie v riadení. Požiadavky na informáciu. Teoretické základy metódy redukcie dát a výberu najdôležitejších informácií pre rozhodovanie a riadenie. Teoretické zdôvodnenie výberu informácie. Redukcia informácie. Príklad redukcie počtu objektov. Extrakcia a selekcia.