Úloha informatiky v moderním řízení. - Chlachula, A.
Kvalitná informačná sústava každej organizácie dáva možnosť analyzovať vývoj vo vzťahoch a súvislostiach. Informačná sústava sa musí tesnejšie pripojiť k modernému riadeniu. Príčinou stagnácie využívania počítačov v riadení je metodická nezosúladenosť informácií. Základom zdokonalenia informačných sústav sa musí stať jednotná sústava sociálno-ekonomických klasifikácií.