Hospodářský koloběh a národní účetnictví. - Havelec, J.
Prechod čs. hospodárstva na trhovú ekonomiku vyžaduje nový prístup k identifikácii, meraniu a zachyteniu mikroekonomických a makroekonomických finančných a hmotných tokov medzi hospodárskymi subjektami a ich vyjadrenie v transparentnej podobe. Uvedenie niektorých aplikácií, osobitne systémov národného účtovníctva, štandardizovaného bilancovania mikrojednotiek a makroekonomických prepočtov tvorby, rozdelenia a užitia národného dôchodku.