Akciové spoluvlastnictví a humanizace řízení. - Jílek, O.
Účasť zamestnancov na riadení sa môže stať nástrojom vytvárania sociálnych vzťahov, zodpovedajúcich zlomovej situácii v čs. spoločnosti. V socialistickom systéme účasť na riadení nebola podložená materiálnou zainteresovanosťou. V účastinnej spoločnosti sa môže pracovná sila stať spoluvlastníkom a na tomto základe sa spolupodieľať na riadení. To aktivizuje ľudského činiteľa a humanizuje riadenie.