Future trends in international migration. - Körner, H.
Podľa Svetovej banky migrácia pracovných síl medzi štátmi sa podstatne zníži v najbližšom desaťročí. Vychádza zo zníženia rozdielov v sociálnom zabezpečení vyspelých a rozvojových krajín. Predpokladá, že potenciálni migranti budú reagovať na zmeny v sociálnych a hospodárskych podmienkach v ich krajinách s pomerne konštantnou pružnosťou migrácie. Námietky proti platnosti tejto projekcie.