Daňová soustava a její reforma v SRN. - Brejník, R.
V súčasnosti v SRN úpravy a zásahy do daňovej sústavy vyvolané tým, že nadmerné daňové zaťaženie je obmedzujúcim faktorom ekonomického rastu. Zníženie podielu priamych daní, uvoľnenie daňového bremena podnikov a obyvateľstva. Zníženie daňových úľav a subvencií má kompenzovať úbytok rozpočtových príjmov. Využitie skúsenosti SRN pre komplexnú reformu daňovej sústavy v ČSFR.