Očekávaný vývoj směnného kursu a s tím spojená rizika. - Mervart, J.
Orientačný prehľad vývoja národného hospodárstva pri zavedení vnútornej vymeniteľnosti koruny, pri devalvácii na 24 Kčs za 1 USD a pri alternatíve výraznejšieho poklesu trhového kurzu koruny na uvažovanú hranicu 36 Kčs za 1 USD. Dopad na vývoj cenových indexov produkcie a na vývoj obchodnej bilancie a miery inflácie. Dôsledky náročnejších podmienok na strategické rozhodovanie podnikovej sféry.