Vývoj vyžaduje analýzu. - Jurčeka, M.
Publikované výsledky čs. ekonomiky za prvý štvrťrok signalizujú na jednej strane veľký pokles výkonu ekonomiky, ale na strane druhej prebytok štátneho rozpočtu viac ako 15 mld. Kčs. Zložitá je situácia na trhu práce. Prekvapivo dobré sú výsledky platobnej bilancie. Najprotirečivejšie sú výsledky v podnikovej sfére - veľký pokles produkcie a výkonov a extrémny rast ziskov. Nevyhnutnosť hlbšej analýzy.