Kongres CECIOS 90 v Praze. - Jirásek, J.
V roku 1924 sa stretli v Prahe americkí a českí odborníci na 1. medzinárodnom kongrese vedeckého riadenia, ktorý dal podnet k založeniu Medzinárodnej rady vedeckého riadenia CECIOS. V októbri 1990 sa nadviazalo na prerušenú tradíciu a konal sa CECIOS 90, ktorého ústredným heslom bolo: Východ sa stretáva so Západom. Kľúčové slová kongresu boli stratégia, spolupráca a inovácia.