O koncepciji izgradnje privrednog sustava i o koncepciji privrednog razvitka u današnjim prilikama. - Zdunic, S.
Úvaha o centrálno-plánovitom hospodárskom modele pri uplatnení samosprávnej verzie. Podmienky realizácie stabilizačnej hospodárskej politiky: obeh valút, plnohodnotná mena, kapitálový trh, účinná mzdová a cenová politika ako nevyhnutné podmienky. Proces privatizácie využiť ako nástroj rozvojovej politiky.