Consucuensiac socioeconómicas del progreso tecnológico en la agricultura de los países en desarrollo. - Münch, Siegfried
Takmer trojnásobné zvýšenie poľnohospodárskej produkcie v rozvojových krajinách nie je uspokojujúce vzhľadom na rast populácie a zlú ekonomickú situáciu. Analýza situácie v Južnej Afrike, Ďalekom Východe a Latinskej Amerike. Názory prokapitalistické a promarxistické. Rozvojové krajiny by mali využiť vedu v prospech svojich strategických cieľov a vytvoriť základ svojej vlastnej vedy a rozvoja.