Full rank demand systems. - Lewbel, A.
Matematické vyjadrenie dopytu a rozbor jeho základných zložiek - množstva a hodnoty potrieb, cien a celkových výdavkov. Charakteristika Gorman-Engelovho systému dopytu a možnosti jeho zovšeobecnenia. Porovnanie funkčnosti niekoľkých modelov dopytu. Rozbor podmienok rovnovážnosti dopytu a ponuky.