Vatrešnata targovija i uslovijata na pazarna ikonomika. - Pelov, T.
Rozdiely medzi fungovaním odvetvia vnútorného obchodu v podmienkach direktívno-rozdeľovacieho systému a v podmienkach samoregulujúceho sa trhu. Proces privatizácie a vytvárania nových obchodných podnikov na základe rôznych variantov vlastníckeho osamostatnenia. Vytváranie infraštruktúry trhu spotrebných tovarov. Riadenie podnikov zahraničného obchodu.