Fond spokojeného stáří? - Klimentová, J.
K vytvoreniu potrebných zdrojov financovania sociálneho zabezpečenia bude účelné oddeliť od štátneho rozpočtu fond sociálneho poistenia, do ktorého budú prispievať organizácie i pracujúci. Súčasťou fondu bude účet nemocenského poistenia a účet dôchodkového poistenia. Príspevky do fondu nebudú súčasťou daňového systému. Návrh vytvoriť jednotný fond sociálneho poistenia na celom území ČSFR.