Vyděláme si na lepší životní prostředí? - Sladovník, K.
Predstava rýchlej zmeny kvalitatívnych parametrov životného prostredia spojovaná so zánikom totalitného systému mizne v nedohľadne a to pre názory, že ekologické problémy sa budú riešiť "až na to budeme mať". Problémy získania prostriedkov nutných pre riešenie ochrany a rozvoj životného prostredia. Možnosti štátu centralizovať finančné zdroje v záujme ochrany prírodného prostredia. Využitie inštrumentária daňovej sústavy a niektorých trhových nástrojov.