Ecosistemas: conceptos fundamentales. - Brzovic, F.
Prvá z troch kapitol práce "Dimenzia životného prostredia v projektoch poľnohospodárskeho rozvoja" o základných faktoroch, ktoré podporujú rozvoj životného prostredia pri plánovaní rozvoja poľnohospodárstva.