Koncepce vývoje účetnictví v podmínkách tržní ekonomiky - Tříska, Dušan
Funkcia účtovníctva v trhovej ekonomike a poskytovanie služieb pre finančné riadenie podniku a daňové účely. Metodika účtovníctva. Účtovné výkazníctvo podnikateľských subjektov, peňažných a poisťovacích ústavov. Právne predpisy a zákonné úpravy v oblasti účtovníctva. Postup realizácie koncepcie účtovníctva v ČSFR.