Preodolimy li dogmy v statistike? - Samoukin, A.
Návrhy na odmonopolizovanie štatistiky: vytvorenie štatistického úradu s prognostickou a analytickou funkciou, organizácia alternatívnych úradov regionálnej štatistiky a nezávislých expertných štatistických úradov v podnikoch, vytvorenie nezávislých štatistických tlačových orgánov. Určovanie odvetvovej štruktúry nemateriálnej výroby.