Finansovyj krizis: pričiny, formy i puti preodolenija. - Ljubimcev, Ju
Kríza štátneho rozpočtovo-finančného systému. Byrokratická centralizácia finančných zdrojov, zmeny v súčasnosti. Problém monopolizmu u mnohých podnikov. Kríza financií v trhovej fáze rozvoja (financie, dane, straty). Destabilizácia a fondy stabilizácie. Zlom v rozpočtovom systéme. Príjmy zväzového rozpočtu na r. 1991.