Úvod do směnečného řízení. - Hofman, J.
Finančné úhrady za dodaný tovar (službu) sa môžu realizovať aj zmenkou. Definovanie zmenky ako listiny, v ktorej niekto sľubuje, že v udanú dobu zaplatí určitú čiastku peňazí (zmenka vlastná) alebo prikazuje inej osobe, aby zaplatila udanú čiastku tretej osobe (zmenka cudzia). Popis zmenkového konania. Výhody a náležitosti zmenky.