Závod s časem. Stabilizační programy vlád. - Rusek, Antonín
Väčšina krajín nezahajuje stabilizačný program samostatne, ale v spolupráci s IMF a Svetovou bankou. Praktické výsledky stabilizačných programov podnikaných pod dohľadom IMF a Svetovej banky sú zmiešané. Úspechy sa dosiahli v Chile a Turecku. Hospodárska stabilizácia celkom zlyhala v Brazílii, Argentíne a na Filipínach. Predpoklady úspechu stabilizačných programov. Analýza príčin neúspechov.