Nejde o lidovou tvořivost. Ceny malé privatizace. - Klvačová, Eva
Stanovisko k názorom, že národný majetok sa predáva hlboko pod cenou, alebo že sa neúmerne predražuje. Vo verejných aukciách (pri malej privatizácii) však nejestvuje "spravodlivá cena", ale len cena trhová, ktorá sa pohybuje medzi dopytom a ponukou až k rovnováhe. V ČSFR sa 90 perc. predajov uskutočnilo za cenu vyššiu ako bola cena vyvolávacia. Do trhovej ceny nevstupujú žiadne sociálne aspekty, prvky "spravodlivosti" a pod.