Privatizacija gosudarstvennogo sektora ekonomiki v Zapadnoj Jevrope. - Klinova, M.
Počiatky privatizácie ako systému opatrení na zníženie štátnej podnikateľskej činnosti vo Veľkej Británii. Rast presvedčenia o nevyhnutnosti depolitizácie hospodárskej činnosti štátu. Spôsoby privatizácie štátneho sektora: predaj podnikových akcií na burze, predaj súkromnej osobe a predaj akcií pracovníkom daného podniku.